Diensten

Vloer-
onderhoud

In onze schoonmaakschema’s wordt vloerreiniging standaard opgenomen, maar periodiek specialistisch vloeronderhoud blijkt een duurzame investering voor de levensduur van een vloer.

Grondig vloeronderhoud voor een langere levensduur

 Middelen en methoden voor het intensief reinigen van sterk vervuilde vloeren kunnen een groot verschil uitmaken en in het slechtste geval de levensduur van een vloer ernstig verkorten.

De ervaren vakspecialisten van BLINCK hebben kennis van verschillende vloeren, materialen en nieuwste technieken. Wij behandelen o.a.:

  • houten vloeren
  • zachte vloerbedekking
  • linoleum en marmoleum
  • marmer en andersoortige (natuur)stenen vloeren
  • giet- en epoxyvloeren
  • betonvloeren

 

Periodiek vloeronderhoud

Vloeren in bedrijfspanden worden dagelijks belast en zijn onderhevig aan slijtage. Om vloeren in topconditie te houden bieden wij periodiek vloeronderhoud aan. We inventariseren wat er nodig is en stellen een maatwerk plan van aanpak op dat past bij de bedrijfsvoering. Met een duidelijk inzicht in de kosten weet je waar je aan toe bent. Onze onderhoudsplannen zorgen voor een topconditie van de vloer en een levensduurverlenging van jaren.

  • Voor professionele reiniging en behandeling van vloeren
  • Periodiek onderhoud voor vloeren in topconditie
  • Duurzaam schoonmaken door toepassing van milieuvriendelijke middelen en technieken
  • 24/7 toegang tot eigen klantenportaal met inzicht in schoonmaakschema’s en afspraken
  • Kwaliteitskeurmerken BLINCK:
    ISO 9001, ISO 14001, LOSK-QMS, NEN4400-1

Onze speciale aandacht voor:
vloerbehandeling technieken

Hout, parket en laminaat
Voor hout, parket en laminaat werken we met speciale poetsmachines en middelen om vuil te verwijderen en slijtage te voorkomen. Desgewenst schuren we de houten vloer en brengen een nieuwe laklaag of olie aan. Dit biedt tevens een goede basis voor regulier vloeronderhoud.

PVC-vloeren
Een PVC-vloer is onderhoudsarm, maar niet onderhoudsvrij. PVC-vloeren vragen om speciale poetstechnieken en -middelen. Je bereikt de optimale levensduur van een PVC-vloer, door deze periodiek te laten schrobben.

Poreuze vloeren
Poreuze vloeren zijn gebaat bij een kristalliseer-behandeling. Bij natuursteen zoals marmer en travertin, dringen vuil en vocht gemakkelijk binnen. Een kristalliseer-behandeling door een specialist van BLINCK zorgt voor een harde, slijtvaste toplaag die het poreuze steen beschermt.

Linoleum en marmoleum
Voor linoleum en marmoleum bestaat er een methode om vloeren te strippen en te conserveren. Expertise van ons specialisten is daarbij cruciaal, omdat deze methode slechts ten dele machinaal wordt toegepast. Vuil en opgehoopte oude waslagen worden verwijderd. De vloer wordt vervolgens geconserveerd door een speciale sealer. Onze experts werken de vloer daarna af met twee nieuwe, duurzame polymeerlagen. Dit levert een ‘als nieuw’ resultaat op, dat beter beschermd is tegen belasting.

Tapijtreiniging
Wij hebben drie technieken voor intensieve tapijtreiniging:

1. DROGE POEDERREINIGING
Een vuil-absorberend poeder met hygroscopische eigenschappen wordt goed over het tapijt geborsteld en daarna licht bevochtigd. Onze experts zuigen het tapijt vervolgens volledig schoon met een speciale stofzuiger met borstel.

2. BONNET METHODE
Een effectieve techniek voor een snelle opfrisbeurt of tussenreiniging. Onze experts sprayen een reinigingsmiddel waarna het losgeweekte vuil met een machine wordt opgezogen.

3. INJECTIE-EXTRACTIE
Dit is de meest grondige schoonmaakmethode waarbij onze expert de vloerbedekking innevelt met een speciaal reinigingsproduct en hardnekkige vlekken worden opgeborsteld. Daarna wordt onder hoge druk water in het tapijt gespoten en direct weer opgezogen. De diepste vervuiling wordt hiermee verwijderd en alle residu uitgespoeld.

 

Kennismaken met BLINCK?