Blinck als verlengde van duurzaamheids- en MVO-beleid

Bedrijfsbeleid voor duurzaamheid en MVO blijven niet beperkt tot je eigen bedrijf. Ook je leveranciers en andere partners zijn cruciaal bij het behalen van je duurzame- en MVO-doelstellingen. Daar kunnen wij over meepraten, dus we vertellen je graag hoe duurzaamheid en MVO volledig geïntegreerd is in Blinck.

MVO en duurzaamheid bij Blinck

Het begint natuurlijk met een frisse, schone en hygiënische werkomgeving. Met onze belofte blinckend schoon staat dat voorop. Ons MVO- en duurzaamheidsbeleid bestaat uit de volgende 4 pijlers:

  • Milieubewust schoonmaken
  • Sociaal personeelsbeleid
  • Bottom-up werkwijze
  • Mens & milieu

Samenwerken met schoonmaakbedrijf Blinck is een zichtbaar verlengstuk van jullie eigen MVO-beleid.

Neem contact met ons op om hierover door te praten.

Milieubewust schoonmaken

Bij milieubewust schoonmaken mag je rekenen op:

  • ecologisch schoonmaken met milieuverantwoorde middelen en materialen (natuurlijk en biologisch afbreekbaar);
  • duurzaam schoonmaken door het water- en energieverbruik te reduceren, niet meer schoonmaakmiddel te gebruiken dan nodig is en het beperken van afval;
  • milieuvriendelijk schoonmaken door het zogenaamde microvezelsysteem waarbij veelal geen schoonmaakmiddelen meer nodig zijn;
  • een bewuste leveranciersselectie met leveranciers van onder andere doseerbare ECO-producten, herbruikbare verpakkingen, gerecycled hygiënisch papier, afbreekbare vuilniszakken, energiezuinige en duurzame apparatuur milieuvriendelijke distributie en afvalscheiding.

Verder zijn wij altijd bezig met verder aanscherpen en verbeteren van onze werkzaamheden en protocollen en zoeken we naar schoonmaakproducten die nog duurzamer zijn.

MVO betekent ook schoonmaken met duurzame schoonmaakmiddelen.

Sociaal personeelsbeleid

Ons tweede speerpunt in MVO is een sociaal personeelsbeleid waarbij we samenwerken met gemeentes en leerwerkbedrijven. Wij vinden het belangrijk om altijd het beste te halen uit de schoonmaakmedewerkers en hen op elk gebied te begeleiden en te stimuleren. Onze mensen worden gewaardeerd om hun talenten en inzet.

Schoonmaak is mensenwerk. Daarbij gaat het om de mensen die diensten verlenen en die belang hechten aan goed werkgeverschap, diversiteit en arbeidsparticipatie. Wij waarderen ieder individu ongeacht cultuur, geaardheid of fysieke mogelijkheden. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn zeer welkom bij Blinck.

Ieder mens heeft zijn of haar talenten en kan zichzelf ontwikkelen. Potentieel en gedrevenheid zijn net zo belangrijk als werkervaring en opleiding. Zo krijgt iedereen een kans bij Blinck.

Bottom-up werkwijze

Het is zo vanzelfsprekend geworden dat de instructies van bovenaf komen en de werknemers het beleid van het bedrijf horen te volgen. Blinck werkt volgens het bottom-up principe. We luisteren naar, en verwerken de meningen, kennis en ervaringen van onze medewerkers op de werkvloer. Management en schoonmaakmedewerkers komen 4 keer per jaar samen om van gedachten te wisselen. Zo voelen de medewerkers zich gehoord en begrepen en dit levert het management waardevolle inside knowledge op. Dat resulteert in praktische verbeteringen waar jij als klant van profiteert, zowel op duurzaam niveau als op het gebied van de kwaliteit die wij leveren.

Raakvlak mens en milieu

De jeugd heeft de toekomst, zegt men. Dan moeten wij de toekomst wel veiligstellen voor de jeugd. Het milieu heeft fors te lijden gehad onder het gedrag van de mens en daar kunnen we nu nog verandering in brengen. Dus maken wij milieubewuste keuzes in middelen en materialen die goed zijn voor mens en milieu. Ze dragen bij aan een betere gezondheid van de werknemers, verbeteren de veiligheid op de werkvloer, ontlasten het milieu en beperken onnodige kosten.

Ook op het gebied van logistiek en mobiliteit werken we continu aan verbetering: voor de mens, het milieu en de organisatie. Reistijd is een belangrijk thema voor Blinck; door het verminderen van kilometers, het toepassen van een efficiënte rittenplanning en het gebruik van duurzame vervoersmiddelen, besparen we kosten én reduceren we de milieubelasting. Ons wagenpark bestaat daarnaast voor een groot deel uit elektrische voertuigen.

 

Verder praten over duurzaamheid en MVO?

Zijn duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ook belangrijk voor jouw bedrijf? We praten graag verder over de rol van jouw bedrijf en dat van ons als schoonmaakbedrijf op deze belangrijke maatschappelijke onderwerpen. Zo zijn we niet alleen een dienstverlener, maar daadwerkelijk een partner die bijdraagt aan essentiële resultaten voor jouw bedrijf. Maak een afspraak voor een gesprek.