Blinck gaat verantwoord om met mens en milieu

Als je als bedrijf streeft naar duurzaamheid en maatschappelijk betrokken ondernemen, kun je dat niet alleen af. Je kiest zorgvuldig je partners en toeleveranciers. Daarom vertellen we jou graag hoe wij vormgeven aan het verantwoord omgaan met mens en milieu.

MVO en duurzaamheid

Dankzij Blinck krijg je een frisse, schone en hygiënische werkomgeving. Samen met jou en andere partners streven we ernaar om dat doel zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk te bereiken. Dat betekent dat we:

 • milieubewust schoonmaken
 • maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • onze ecologische voetafdruk klein houden

Om ons hierbij scherp te houden, laten we ons onafhankelijk toetsen volgens ISO-normen. We zijn trotse bezitters van zowel het ISO-9001 als het ISO-14001 certificaat.

Erover doorpraten? Neem contact met ons op!

Doorpraten met Blinck.

Milieubewust schoonmaken

Het blijft een dilemma: goed schoonmaken kan soms niet zonder chemische schoonmaakmiddelen. Toch kiezen wij steeds voor de duurzaamste weg. Je mag bij ons rekenen op:

 • schoonmaak met de meest milieuverantwoorde middelen en materialen
 • beperken van het gebruik van water- en energie, zuinig omgaan met schoonmaakmiddel
 • gebruik van refurbished stofzuigers en werkwagens
 • reductie van ons afval, afvalscheiding en gebruik van gerecyclede en biologisch afbreekbare afvalzakken
 • duurzaamheid als belangrijk criterium bij de keuze van onze toeleveranciers

Milieubewust en mensbewust grijpen trouwens in elkaar. Onze keuzes dragen ook bij aan gezonde werkomstandigheden voor onze medewerkers.

MVO betekent ook schoonmaken met duurzame schoonmaakmiddelen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Iedereen krijgt een kans bij Blinck. Wat je in je hebt en bij wilt dragen is net zo belangrijk als werkervaring en opleiding. Daarom voeren we sociaal personeelsbeleid en verwelkomen we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in ons bedrijf. We stimuleren en begeleiden onze medewerkers, en dat merk je aan hun inzet en werkplezier.

Vertrouwen in ons team

Onze medewerkers zijn de experts op hun eigen werkgebied. Hun inbreng om het werk nog beter en plezieriger te maken nemen we daarom uiterst serieus. Twee keer per jaar voeren we met alle teams bottom-upgesprekken: we gebruiken hun expertise en dagelijkse ervaring voor verbeteringen in onze organisatie én voor onze klanten. Onze mensen krijgen veel eigen verantwoordelijkheid en we stimuleren autonomie. Ook zorgen we voor een vast team per klant.

Snel schakelen, vertrouwde gezichten

Onze mensen voelen dat ze belangrijk voor ons zijn, en daarom is het verloop onder ons personeel al jaren superklein. We zijn er bijvoorbeeld alert op dat ze de tijd krijgen om hun werk goed te doen. Dat heeft ook voor onze partners voordelen, namelijk:

 • vertrouwde gezichten op de werkvloer
 • laagdrempelig aanspreekpunt
 • snel schakelen bij problemen

Wil je ook vertrouwde schoonmakers op jouw werkvloer? Neem contact op!

Mogelijkheden bespreken

Reductie van onze ecologische voetafdruk

Ook in onze bedrijfsvoering zit duurzaamheid verweven. Dat merk je bijvoorbeeld aan hoe we omgaan met logistiek en mobiliteit. We proberen het aantal reiskilometers van ons personeel te beperken, door ze te koppelen aan locaties in de buurt en door samen reizen te stimuleren. Onze directie en de rayonmanagers gebruiken elektrische auto’s, en wisselen kantoordagen af met online overleg.

ISO-certificering

We laten ons regelmatig onafhankelijk en kritisch toetsen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo blijven we scherp op wat er goed gaat én op wat er beter kan. Internationaal zijn er normen vastgesteld door de ISO, en je krijgt een certificaat als je aan die normen voldoet.

 

Blinck is ISO-14001 gecertificeerd voor milieumanagement

We zijn trots op de ISO-14001 certificering voor Milieumanagement die we kregen. We hebben tijdens de onafhankelijke audit laten zien dat onze processen zo zijn ingericht dat we kunnen voldoen aan de normen voor het zo milieuvriendelijk mogelijk omgaan met middelen, materialen en gevaarlijke stoffen.

ISO-14001

Blinck: inzet voor mens, milieu en maatschappij

Samenwerken met Blinck is een belangrijke manier om je eigen duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Wij nemen het milieu uiterst serieus, investeren in onze mensen en zijn maatschappelijk betrokken. We dragen graag samen met jouw bedrijf bij aan de toekomst. Maak een afspraak voor een gesprek.