Vloeronderhoud voor een schone uitstraling en langere levensduur

Periodiek en goed vloeronderhoud is nodig voor vloeren die dagelijks worden belast, zoals in uw bedrijf. Met gedegen vloeronderhoud krijgen uw vloeren een schone uitstraling, bent u altijd representatief voor uw gasten en wordt de levensduur van uw vloeren zichtbaar verlengd.

Omdat het onderhoud per vloer erg verschillend is, vraagt vloeronderhoud om de professionele deskundigheid van Blinck. De juiste inzet van middelen en methoden is essentieel voor de levensduur en uitstraling van uw vloer.

Hoogwaardig vloeronderhoud wordt door Blinck uitgevoerd door gespecialiseerde vakmensen. We hebben kennis over alle soorten harde en zachte vloeren en de nieuwste en beste schoonmaakmethoden. Denk hierbij aan het reinigen van tapijt, linoleum en marmoleum, vloerbedekking, marmer en andersoortige (natuur)stenen vloeren, giet- en epoxyvloeren, houten vloeren en betonvloeren.

Wilt u weten welk onderhoud uw vloer nodig heeft? Neem contact op voor advies.

We bepalen de juiste methode voor reiniging en behandeling en geven u snel en duidelijk inzicht in de kosten voor het onderhoud van uw vloer. Voorts adviseren we u ook over periodiek onderhoud om uw vloer in topconditie te houden.

Kristalliseren van poreuze vloeren

Natuurstenen vloeren als marmer en travertin zijn poreuze steensoorten waar vuil en vocht makkelijk binnendringt. Vloeronderhoud voor deze vloeren bestaat uit het kristalliseren van de vloer en dat kan Blinck voor u uitvoeren. Het kristalliseren bestaat uit het aanbrengen van een harde slijtvaste toplaag die de vloer beter beschermt en waarmee de glans behouden blijft. Na kristallisatie is uw vloer eveneens makkelijker in onderhoud.

Reinigen van tapijt

Het reinigen van tapijt gemaakt van kunststofvezel gebeurt te vaak met de shamponeermethode. Wij raden deze methode sterk af omdat het vuil weliswaar wordt losgeweekt, maar vervolgens wordt uitgesmeerd over het tapijt. Blinck biedt drie innovatieve alternatieven voor het reinigen van tapijt:

  1. Droge poederreiniging
    Met droge poederreiniging wordt een speciaal, vuil absorberend poeder met hygroscopische eigenschappen over het tapijt uitgestrooid en erin geborsteld. Daarna wordt het tapijt licht bevochtigd en schoon gezogen met een elektrische stofzuiger met borstel.
  2. Bonnet methode
    Met de Bonnet methode wordt het tapijt gesprayd met een reinigingsmiddel en wordt de losgeweekte bovenlaag van het tapijt met een vuil opnemende machine opgezogen. De Bonnet methode is geschikt voor een effectieve tussenreiniging en snelle opfrisbeurt van uw tapijt. Het heeft als voordeel dat er weinig vocht wordt gebruikt waardoor het tapijt na behandeling bijna direct droog is.
  3. Injectie-extractie reiniging
    Met de injectie-extractie reiniging wordt onder hoge druk water in het tapijt gezogen en onmiddellijk weer opgezogen. Hierdoor wordt de diepste vervuiling verwijderd en is alle residu uitspoelbaar. Met de injectie-extractie reiniging wordt uw tapijt grondig schoon.

Strippen en conserveren van linoleum en marmoleum vloeren

Bij het strippen en conserveren van linoleum en marmoleum vloeren wordt alle vuil en aanwezige polymeerlagen (waslagen) van de vloer verwijderd. De vloer wordt als het ware tot een nul situatie teruggebracht. Met name bij oudere vloeren is er vaak sprake van randvergoring (ophoping van vuil aan de randen). Na het strippen wordt de vloer geconserveerd door deze met een sealer te behandelen. De sealer zorgt ervoor dat de poriën van de vloer worden dicht gezet. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met minimaal 2 nieuwe en duurzame polymeerlagen.
Het strippen van linoleum en marmoleum vloeren gebeurt slechts deels machinaal. Het resultaat is dus grotendeels afhankelijk van de kennis en kunde van de schoonmaakmedewerker. De schoonmakers van Blinck zijn ervaren in het handmatig strippen van de vloer, met name bij randvergoring.