Borstkankermaand

1 Oktober is Borstkankermaand en de Stichting Pink Ribbon geeft daar jaarlijks veel aandacht aan. En dat is niet voor niets, want in Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2015 waren er ruim 17.000 diagnoses. De overlevingskansen zijn goed maar toch overlijden er jaarlijks 3.200 mensen aan de gevolgen van borstkanker…

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

2016-10-14-photo-00000215

Samen met een van onze leveranciers van sanitaire benodigdheden, de firma Berendsen, willen wij hier extra aandacht aan besteden en de stichting Pink Ribbon ondersteunen. Wij doen dit door bij een deel van onze klanten handsanitizers te plaatsen, natuurlijk in de kleur roze. Deze apparaten bevatten een lotion die de handen zonder zeep reinigt. De apparaten worden op kosten van schoonmaakbedrijf Blinck een jaar lang bij deze klanten geplaatst en worden in deze periode ook kosteloos gevuld. De firma Berendsen draagt, voor elk geplaatst apparaat, €5 af aan de stichting Pink Ribbon. Hierdoor steunen zowel Blinck, Berendsen en onze klanten de stichting Pink Ribbon. Daarnaast hebben onze klanten voordeel voor hun medewerkers en bezoekers aangezien bewezen is dat handhygiëne, en daardoor een schonere werkomgeving, belangrijk is om ziekteverzuim te voorkomen.

2016-10-14-photo-00000214

Afgelopen vrijdag 14 oktober was onze rayonmanager Albert Waller bij een van onze klanten, de firma Ingenico in Hoofddorp, om aan hun een van de handsanitizers uit te reiken. Ons contactpersoon, Kim Wesselink – Facilitair manager bij Ingenico, nam deze graag in ontvangst. “De firma Ingenico steunt deze actie graag en ziet daarnaast het belang van een goede handhygiëne”, aldus Kim. Om die reden heeft Ingenico gekozen voor 2 apparaten, 1 in de ontvangsthal en 1 in het bedrijfsrestaurant.

Schoonmaakbedrijf Blinck en de firma Berendsen willen alle klanten die meedoen aan deze actie hartelijk danken voor hun medewerking. Ook namens Pink Ribbon en alle patiënten die helaas te maken krijgen met borstkanker.