Onze Diensten:

Offerte aanvragen

Resultaatgericht & inspanningsgericht schoonmaken

Als we gaan samenwerken krijg je de keuze of je wilt dat we ‘resultaatgericht schoonmaken’ of ‘inspanningsgericht schoonmaken’. Dit leggen we dan vast in onze afspraken. Je vraagt je misschien af wat die termen precies inhouden en welke van de twee het beste bij jouw organisatie past. Nou, in wezen komt het verschil hier op neer: doet onze schoonmaker alleen wat er nodig is, of maken we altijd alles schoon?

Een verschil in benadering en, soms, in kosten. We leggen je hieronder uit wat de precieze verschillen zijn, zodat jij een onderbouwde keuze kunt maken.

Resultaatgericht schoonmaken: focus op wat echt nodig is

Als we resultaatgericht schoonmaken, kijken we van dag tot dag wat er bij jou nodig is. Als iets niet is gebruikt, of niet is vies geworden, nemen onze schoonmakers het die dag niet in hun schoonmaakronde mee. En andersom werkt het ook: ruimtes die anders niet dagelijks meegenomen worden, zoals trainingsruimtes, worden in periodes dat ze veel gebruikt worden juist wel regelmatig gereinigd.

Juist nu, nu thuiswerken ervoor zorgt dat werkplekken niet dagelijks bezet zijn, is deze manier van werken ideaal. Als extra hulpmiddel ontwikkelden we een heel simpel kaartsysteem. Als je medewerker het bureau gebruikt heeft, draait deze de Blinckkaart van groen naar rood. Zo is meteen duidelijk dat deze werkplek schoongemaakt moet worden. De schoonmaker draait daarna de kaart weer op groen. En, geen zorgen, we lopen ook de ‘groene’ bureaus dagelijks na.

rode en groene sticker

Voordeel van resultaatgericht schoonmaken is dat de schoonmaker alleen tijd steekt in wat er echt schoongemaakt moet worden. En om te voorkomen dat er discussie kan ontstaan over wat er wel of niet schoongemaakt moet worden, maken we vooraf heldere afspraken.

Afspraken voor de kwaliteit van resultaatgericht schoonmaken

We werken zoveel mogelijk op een manier die bij jouw bedrijf past. Kies je voor resultaatgericht schoonmaken dan spreken we dus van tevoren af welke normen jullie voor ‘schoon’ en ‘niet schoon’ hanteren. We hebben daar een overzichtelijke indeling in niveaus voor klaarliggen. We leggen onze werkdagen en werktijden vast en Blinck zorgt dat jullie pand schoon is. We vertrouwen het schoonmaakproces toe aan de ervaring en het inzicht van onze schoonmakers.

Inspanningsgericht schoonmaken: we leggen alles vast

Inspanningsgericht schoonmaken houdt in dat we precieze afspraken maken over welke inspanning we verrichten: dus wat er wordt schoongemaakt en wanneer. Dat schrijven we op in het werkprogramma. Voor de schoonmaker dient dit als dagelijks draaiboek. Bij inspanningsgericht schoonmaken wordt alles volgens afspraak schoongemaakt, ongeacht of het nodig is of niet. Zijn ruimtes of spullen niet gebruikt, dan worden ze toch schoongemaakt, omdat we dat hebben afgesproken.

Bij resultaatgericht schoonmaken wordt het dagelijks gebruikte sanitair altijd grondig gereinigd.

Voordeel van deze manier van werken is, dat je volledige regie over de schoonmaak hebt. Nadeel is dat er ook tijd gestoken wordt in schoonmaak die -mogelijk- overbodig is.

Overstappen van inspanningsgericht naar resultaatgericht schoonmaken?

Werken we voor jou inspanningsgericht en wil je overstappen op resultaatgerichte schoonmaak? Voor deze overgang nemen we de tijd. Deze tijd gebruiken we om onze medewerkers te instrueren, en om jou en je organisatie aan deze nieuwe manier van werken te laten wennen. Communicatie is daarbij belangrijk voor ons: hoe was het hiervoor, wat doen we nu, en wat zijn de wederzijdse verwachtingen?

Resultaatgerichte schoonmaak vraagt vaardige schoonmaakmedewerkers. Onze mensen weten wat ze doen. Ze werken met de nieuwste materialen die veilig en milieubewust zijn. Al onze schoonmakers zijn vaktechnisch opgeleid. Op deze manier, én met de periodieke keuring van de technische apparatuur, zorgen wij ervoor dat ons personeel efficiënt kan schoonmaken, wat jullie een optimaal resultaat oplevert.

Meer weten over resultaatgericht schoonmaken?

Heb je de keuze al gemaakt of wil je toch nog meer weten? We helpen je graag de juiste keuze te maken. Dus heb je vragen over onze manier van resultaatgericht schoonmaken of inspanningsgericht schoonmaken of wil je nog iets anders weten, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.