Onze Diensten:

Offerte aanvragen

Resultaatgericht & inspanningsgericht schoonmaken

Bij het vastleggen van afspraken voor schoonmaakwerkzaamheden sta je voor de keuze tussen resultaatgericht schoonmaken en inspanningsgericht schoonmaken. Voor beide valt iets te zeggen, maar wat houden deze termen nu in en welke keuze is voor jouw organisatie de juiste? We bespreken het graag met je en leggen je hier graag het verschil uit, zodat je alvast weet wat je te kiezen hebt en je vragen kunt stellen om tot de juiste keuze te komen.

De verschillen zijn klein en toch duidelijk

Bij zowel resultaatgericht schoonmaken als bij inspanningsgericht schoonmaken liggen er duidelijke afspraken vast over het schoonmaakwerk. Je zou kunnen denken dat inspanningsgericht schoonmaken alleen gaat om de geleverde inspanning en resultaatgericht schoonmaken juist puur op het resultaat focust, toch is het niet zo zwart-wit.

Inspanningsgericht schoonmaken: alles ligt vast

Inspanningsgericht schoonmaken houdt in dat er afspraken zijn over wat er precies wordt schoongemaakt en wanneer. Je legt daarmee dus vast welke inspanning er verricht wordt. Bij Blinck leggen we dit met jullie vast in het werkprogramma, dat de schoonmaker gebruikt als een dagelijks draaiboek. Bij inspanningsgericht schoonmaken wordt alles volgens afspraak schoongemaakt, ongeacht of het nodig is of niet. Zijn ruimtes of spullen niet gebruikt, worden ze wel schoongemaakt, omdat dat is afgesproken.

Bij resultaatgericht schoonmaken wordt het dagelijks gebruikte sanitair altijd grondig gereinigd.

 

 

 

 

 

 

 

Voordeel is dus dat alles tot in detail te controleren is, nadeel is dat er dus tijd gestoken wordt in mogelijk overbodige schoonmaak.

Resultaatgericht schoonmaken: focus op wat echt nodig is

Bij resultaatgericht schoonmaken wordt schoongemaakt wat echt schoongemaakt moet worden. Ruimtes die dagelijks gebruikt worden, bureaus waar achter gewerkt is, juist daar zie je echt resultaat na de schoonmaak. Dit levert een hoger schoonmaakniveau op en soms ook kostenbesparing.

Voordeel van resultaatgericht schoonmaken is dat de schoonmaker alleen tijd steekt in wat er echt schoongemaakt moet worden. Nadeel is dat er discussie kan ontstaan over wat er wel of niet schoongemaakt moet worden. We maken daarom duidelijke afspraken om dit te ondervangen.

Afspraken voor de kwaliteit van resultaatgericht schoonmaken

Kies je voor resultaatgericht schoonmaken dan spreken we van tevoren een niveau af hoe schoon jullie je werkomgeving willen hebben en wat voor jullie de norm voor schoon is. We leggen de werkdagen en werktijden vast en Blinck zorgt dat jullie pand schoon is. Wat daar dagelijks voor nodig is komt uit ons eigen inzicht en onze ervaring en dat van onze medewerkers.

Van inspanningsgericht naar resultaatgericht schoonmaken?

Voor de overgang van inspanningsgericht schoonmaken naar resultaatgericht schoonmaken nemen wij de tijd. Deze tijd is nodig om onze medewerkers te instrueren en om jou en je organisatie aan deze nieuwe manier van werken te laten wennen. We weten dat communicatie hierin belangrijk is: Hoe was het eerst, wat doen we nu en wat zijn de wederzijdse verwachtingen?

Dagelijkse schoonmaak: van vloeren tot werkplekken, wordt het inspanningsgericht of resultaatgericht?

Resultaatgerichte schoonmaak kan alleen wanneer er mensen in dienst zijn die weten wat ze doen. Al onze schoonmakers zijn vaktechnisch opgeleid. Ze werken met de nieuwste materialen die veilig en milieubewust zijn. Op deze manier en met de periodieke keuring van de technische apparatuur, zorgen wij ervoor dat ons personeel efficiënt kan schoonmaken, wat jullie een optimaal resultaat oplevert.

Meer weten over resultaatgericht schoonmaken?

Heb je de keuze al gemaakt of wil je toch nog meer weten? We helpen je graag de juiste keuze te maken. Dus heb je vragen over onze manier van resultaatgericht schoonmaken of inspanningsgericht schoonmaken of wil je nog iets anders weten, neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.