Glasbewassing Vloeronderhoud Afvalmanagement Specialistische diensten Schoonmaken

Hoogwaardig vloeronderhoud

Vloerreiniging en -onderhoud vereist kennis en vakmanschap. Inzet van de juiste middelen en methoden is essentieel voor de levensduur van uw vloer. Schoonmaakbedrijf Blinck heeft veel ervaring met hoogwaardig vloeronderhoud en reinigt met de nieuwste en beste methoden alle soorten harde en zachte vloeren waarbij u moet denken aan tapijt reinigen, het reinigen van marmer en andere stenen vloeren, linoleum/marmoleum vloeren, giet- en epoxyvloeren, houten vloeren en beton vloeren. Vanuit onze vestigingen in Almere en Arnhem kunnen onze opgeleide en ervaren vakmensen eenmalig uw vloeronderhoud verzorgen, maar Blinck adviseert ook over periodiek onderhoud. Hiermee investeert u in een langere levensduur van uw vloer, een representatieve uitstraling van uw pand en zorgt u voor een schone en gezonde werkomgeving van uw personeel.

IMG_3411

Enkele voorbeelden van vloeronderhoud:

Kristalliseren van poreuze vloeren

Natuurstenen vloeren als marmer en travertin zijn poreuze steensoorten, waar vuil en vocht makkelijk binnendringt. Blinck kan dergelijke vloeren voor u kristalliseren. Wij brengen dan een harde slijtvaste toplaag aan die de vloer beter beschermt en waarmee de glans behouden blijft. Ook is de vloer na kristallisatie makkelijker in onderhoud. Blinck heeft voor het kristalliseren de beste vakmensen en apparatuur in huis.

Reinigen van tapijtvloeren

Het reinigen van tapijten gemaakt van kunststofvezel gebeurt nogal te vaak met de shamponeermethode. Wij raden deze methode af omdat het vuil wordt losgeweekt en uitgesmeerd over het hele tapijt en er niet wordt uitgespoeld. Blinck biedt drie innovatieve alternatieven voor het shamponeren.

  • Droge poederreiniging
   Hierbij wordt een speciaal, vuil absorberend poeder met hygroscopische eigenschappen over het tapijt uitgestrooid, ingeborsteld en wordt het tapijt licht bevochtigd. Daarna wordt het tapijt schoon gezogen met een stofzuiger voorzien van een elektrisch aangedreven borstel.
  • Bonnet methode
   Deze methode is geschikt voor een effectieve tussenreiniging en snelle opfrisbeurt. Het tapijt wordt eerst gesprayd met een reinigingsmiddel. Daarna vindt de reiniging van de top van het tapijt plaats met een speciale, vuil opnemende, éénschijfsmachine. Groot pluspunt van deze methode is de inzet van weinig vocht. Daardoor is het tapijt na behandeling ook weer zeer snel droog.
  • Injectie-extractie reiniging
   Bij deze methode wordt water onder druk in het tapijt gespoten en ook weer onmiddellijk opgezogen. Op deze manier is zelfs de diepste vervuiling te verwijderen en is alle residu uit-spoelbaar. Het is dan ook de meest geprefereerde methode door ‘s werelds grootste tapijtfabrikanten. Ook wollen tapijten vragen een specialistische aanpak. Door de jute rug van deze tapijten is reiniging met water zonder schade niet mogelijk. Blinck gebruikt voor reiniging van deze tapijten dezelfde methode van droge poederreiniging als voor de tapijten met kunststofvezel.

Linoleum/marmoleum vloeren

Bij deze vloeren begint het onderhoud nagenoeg altijd met het strippen en conserveren van de vloer. Hierbij wordt alle vuil en aanwezige polymeerlagen (waslagen) van de vloer verwijderd. Met name oudere vloeren, met veel randvergoring (opbouw van polymeer van was aan de kant), dienen in eerste instantie tot een nul situatie te worden teruggebracht.

Machinale behandeling en reiniging van de vloer beslaat 75% van de werkzaamheden bij het strippen, echter is de menselijke kant van het werk een onmisbaar deel bij het strippen van deze vloeren. De medewerkers van Blinck hebben hier veel ervaring mee. Het handmatig behandelen van de zijkant van de vloer en uiteraard ervaring met betrekking tot de (on)mogelijkheden van deze behandeling zijn onmisbaar. Wanneer de vloer geheel is ontdaan van alle oude polymeerlagen en vervuiling wordt de vloer geneutraliseerd (PH7) waarna deze met een sealer wordt behandeld. De sealer zorgt ervoor dat de poriën van de vloer worden dicht gezet. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met minimaal 2 lagen polymeer, afhankelijk van de eisen omtrent slijtvastheid en leeftijd van de vloer. Met betrekking tot de afwerklagen bestaat de keuze uit verschillende glans niveaus.

Na het strippen en conserveren kan de vloer door schoonmaakbedrijf Blinck onderhouden worden middels spayreiniging en, afhankelijk van ruimte en gebruik, gemiddeld 1x per jaar worden geschrobd en voorzien van nieuwe polymeerlagen.