Meer focus op milieu? Wij helpen je daarbij!

Blinck Schoon BV besteed al langere tijd aandacht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), alles op het gebied van een menselijk en milieuvriendelijk beleid wat goed is voor de mens en onze omgeving.

Nog niet heel gebruikelijk voor een MKB-bedrijf omdat vele denken dat op die manier de efficiënte bedrijfsvoering in gevaar komt en kosten oplopen.

Hoe wij dat doen?

We maken oa. gebruik van milieuvriendelijke middelen en materialen, kopen daar waar mogelijk refurbished materialen in zoals onze stofzuigers en werkwagens, onze werkkleding is gemaakt van gebruikte PET-flessen of gerecycled katoen, 70% van ons wagenpark zijn elektrische auto’s en we reduceren onze afvalstromen en scheiden ons afval. Al deze inspanningen laten wij elk jaar extern toetsen door een externe auditor ten behoeve van ons ISO-certificaat 14001.

Vooral het verwerken van afval is een markt die steeds veranderd en waarin we nauw samenwerken met onze leveranciers. Daarom heeft ons managementteam vorige maand een bezoek gebracht aan een van onze partners op het gebied van afvalinzameling, MSN (Milieu Service Nederland) in Diemen.

Doelstelling was om een inkijk te krijgen in de circulaire mogelijkheden van al onze afvalstromen en hoe wij hierin onze klanten kunnen adviseren en om eventueel bij hen te implementeren. Met alle info die wij deze leerzame dag hebben gekregen zullen we aan de gang gaan om MVO nog beter in onze processen te verwerken.

Wil jij ook ons advies en met ons samenwerken op het gebied van milieu en duurzaamheid? Kijk dan op onze website www.blinckschoon.nl en maak een afspraak met een van onze adviseurs.