Onze Diensten:

Offerte aanvragen

Dagschoonmaak of avondschoonmaak voor jouw bedrijfspand?

Wanneer laat je jouw bedrijfspand schoonmaken, overdag of juist ’s avonds? Die keuze is voor iedere organisatie uniek, omdat de redenen ervoor per situatie verschillen. Bedrijven en kantoren kiezen steeds meer voor dagschoonmaak, terwijl in productiebedrijven avondschoonmaak de voorkeur heeft. Weet je al wat de keuze is voor jullie organisatie?

Bespreek het tijdens een kennismakingsgesprek, we helpen je graag met de keuze als je het nog niet weet.

Wanneer kies je dagschoonmaak?

Dagschoonmaak is in korte tijd steeds populairder geworden. Dat is ook niet vreemd, omdat met schoonmaak overdag:

  • de schoonmaker zichtbaar en benaderbaar is en daarmee meer deel van je bedrijf
  • verlichting en verwarming niet extra aan hoeven
  • geen extra maatregelen of instellingen voor sleutels en alarmsysteem nodig zijn

Er is directe communicatie met de schoonmaker mogelijk en de aanwezigheid van de schoonmaker bevordert het bewustzijn van de medewerker. Al onze medewerkers die overdag bij een klant werkzaam zijn en direct contact hebben met de klant en hun collega’s krijgen, als aanvulling op hun opleiding Basis Schoonmaker, een cursus Hospitality in de Schoonmaak. Hierin leren ze de communiceren met de klant, een gastvrije instelling  en voelt u zich als een graag geziene gast in uw eigen werkomgeving

Zo houden we samen de werkruimtes en overige ruimtes schoon.

Dagschoonmaak: je kantoor of bedrijfspand overdag laten schoonmaken.

Het effect op je medewerkers

Met dagschoonmaak bereik je ook dat je medewerkers zich bewuster worden van de noodzaak van schoon en netjes. Hierdoor ruimen ze zelf meer op, brengen ze de vaat zelf naar de pantry of keuken en laten hun bureau vaker netjes achter.

Houd er wel rekening mee dat:

  • onze schoonmakers tijdens werkuren niet altijd overal bij kunnen
  • het geluid van de stofzuiger zorgt voor (tijdelijk) extra geluid
  • schoonmaak tijdens het werk als storend ervaren kan worden

Overweeg zelf alle voor- en nadelen en neem bij twijfel gerust contact op met ons. We kunnen uit ervaring alle voor- en nadelen met jullie delen. En wat voor de ene organisatie een nadeel is, hoeft dat bij een andere organisatie niet te zijn.

 

Wanneer kies je avondschoonmaak?

Binnenkomen in een schoon en fris kantoor motiveert je medewerkers. Kies voor avondschoonmaak bij Blinck wanneer overdag schoonmaken niet praktisch of gewenst is. Schoonmaak in de avonduren is vooral praktisch bij kantoren waar overdag veel mensen aan het werk zijn. Ook voor horeca-ondernemingen die vroeg in de avond sluiten is avondschoonmaak uitermate geschikt.

Schoonmaak buiten kantooruren

Avondschoonmaak is nog steeds populair en maakt dan ook het grootste deel uit van de werkuren bij Blinck. Na een intensieve werkdag op kantoor verlaten de medewerkers het pand en komt jullie vaste schoonmaker om ervoor te zorgen dat iedereen ’s ochtends weer terug komt in een opgeruimde, schone werkomgeving.

Weet daarbij dat:

  • onze medewerker minder herkend en erkend wordt door het team
  • er minder sociale controle is en communicatie omslachtiger is
  • controle op het schoonmaakwerk alleen achteraf kan

Onze schoonmakers kunnen wel overal bij tijdens avondschoonmaak. Ook is er bij avondschoonmaak geen sprake van enige hinder over en weer tussen je werknemers en onze medewerkers.

Avondschoonmaak in een leeg kantoor.

Dagschoonmaak of avondschoonmaak? Eerlijk advies van Blinck

Is de keuze een dilemma of mis je nog iets om de keuze te maken? We staan graag voor je klaar om al onze ervaringen met zowel dagschoonmaak als avondschoonmaak met je te delen. Heb je de keuze al gemaakt, vraag dan direct je voorstel aan.