Stilstand is achteruitgang

Klinkt als een cliché maar heeft absoluut de waarheid in zich. Als bedrijf moet je je blijven ontwikkelen, de aandacht vasthouden, service bieden aan onze bestaande klanten maar ook zeker bezig zijn met de groei van het bedrijf.

Binnen schoonmaakbedrijf Blinck is het nooit onze ambitie geweest om onze omzet jaarlijks met miljoenen te verhogen, mede omdat we kwaliteit en persoonlijke aandacht willen blijven bieden. Maar we beseffen ons wel dat er altijd een gezonde klanten- en omzetgroei moet zijn. We hebben dit nodig om op allerlei vlakken, bv digitaal en met vernieuwende producten, bij te blijven en tevens om een (vaak natuurlijk) verlies van klanten op te vangen.

In de huidige markt is groei niet altijd makkelijk. We hebben te maken met het probleem om genoeg goede en betrouwbare arbeidskrachten te vinden, de markt is krap. En de tarieven staan onder druk omdat we door oa vernieuwde cao-afspraken en de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans) genoodzaakt zijn om onze tarieven met behoorlijk wat procenten te verhogen.

Nieuwe klanten & verlengde contracten

Ondanks dat gaan we door en zijn we blij te kunnen aangeven dat er in de afgelopen en aankomende periode nieuwe klanten zijn bijgekomen en contracten zijn verlengd. Bij de volgende bedrijven hebben wij onze samenwerking verlengd of hun verwelkomd als een van onze klanten:

  • KEMA – wereldwijd adviesbureau op het gebied van energie in Arnhem is al enige tijd onze klant en heeft besloten het contract voor het schoonmaakonderhoud per 1 januari 2020 te verlengen.
  • NRG – internationaal opererende nucleaire dienstverlening en al geruime tijd klant van Blinck, heeft de samenwerking per 1 januari 2020 verlengd voor het uitvoeren van de schoonmaak van hun kantoren in Arnhem. Deze nieuwe afspraak geld voor een periode van ruim 2 jaar.
  • Ingenico ePayments – internationaal bedrijf voor online en mobiele betalingen in Hoofddorp werkt al langere tijd samen met Blinck. Dat zij zeer tevreden zijn over de uitvoering van de dagelijkse schoonmaak, de glasbewassing en de levering van sanitaire producten blijkt uit het feit dat zij het contract met Blinck vanaf 1 januari 2020 met 2 jaar verlengd hebben
  • Olde Rikkert – bouwbedrijf in Almere is vanaf 1 januari 2020 een van de nieuwe klanten van Blinck Schoon BV. Op die datum zal Blinck starten met de schoonmaak, de glasbewassing en de levering van sanitaire producten op het kantoor van Olde Rikkert in Almere
  • VIS a VIS – Uniek theater spektakel deels in de buitenlucht met restaurant. Als lokale partij, en fan van dit buitengewone project, is Blinck gevraagd om vanaf 1 november jl regulier de schoonmaak van de kantoren te verzorgen en tijdens het theaterseizoen als extra de schoonmaak van het restaurant en de keuken
  • PI Almere – Penitentiaire inrichting in Almere die op dit moment geen gedetineerden meer huisvest maar waar de kantoren en algemene ruimtes wel in gebruik zijn. Blinck is gevraagd om vanaf augustus jl op reguliere basis de schoonmaak van deze ruimtes te verzorgen
  • Orcado – Specialist in IT-oplossingen in Almere. “Beter een goede buur dan een verre vriend”, op 1 september jl heeft Orcado hetzelfde gebouw betrokken waar Blinck ook het hoofdkantoor heeft gevestigd. Vanaf die datum heeft Orcado dan ook gelijk gevraagd of Blinck de schoonmaak en het afvalmanagement voor hun nieuwe kantoor zou kunnen verzorgen. Vanaf de genoemde datum zorgt Blinck 2 x per week dat het kantoor van Orcado er spik en span uitziet.
  • MW Instruments – service center voor meetinstrumenten in Almere. Ook hier is Blinck gevraagd om 2 x per week de reguliere schoonmaak en de glasbewassing te verzorgen. Vanaf 1 augustus jl. heeft Blinck door het aangaan van deze samenwerking zijn werkzaamheden in de regio kunnen vergroten. Een van de doelstellingen van 2019.

Uitbreiden, nieuwe klanten, meer werkzaamheden; een mooie lijst en zeker iets om trots op te zijn in tijden waarin het economisch goed gaat maar niets vanzelf komt. Mede dankzij ons team van gedreven rayonmanagers, medewerkers op kantoor en topschoonmakers behalen wij onze doelstellingen en komen we waar we willen zijn.

Bedankt!