Gemeente Almere en Blinck participeren

Al enige tijd zijn er gesprekken gaande tussen Anton Vinck, onze collega’s van schoonmaakbedrijf Blinck en Linda Leeuwin van het Werkgevers Service Team van de Gemeente Almere. In het kader van de participatiewet en het sociale beleid van Blinck zijn wij op zoek naar een manier om mensen met een achterstand tot de samenleving een werkplek te bieden.

Het Werkgeversserviceteam van de gemeente Almere is speciaal in het leven geroepen om oplossingen te bieden waar vraag en aanbod regionaal niet geheel op elkaar aansluiten en helpen werkgevers in de regio met hun zoektocht naar goed personeel. De Gemeente Almere investeert in projecten om de juiste link te zijn tussen deze mensen en de bedrijven. Zij doen dit o.a. door het project WERK! en het project Flextensie.

De medewerkers die inzetbaar zijn, zijn mogelijk afkomstig uit diverse uitkeringstrajecten of hebben door een geestelijke of fysieke beperking een afstand tot de arbeidsmarkt.

Blinck geeft deze mensen graag een kans. Dit doen wij omdat wij erin geloven dat iedereen erbij hoort en omdat wij erin geloven dat werken meerdere problemen kan oplossen, zoals financiële problemen, sociale problemen, depressie en gebrek aan werkervaring.  Ervaringen uit eerdere, soortgelijke projecten hebben ons geleerd dat we zeer gedreven en gemotiveerde medewerkers aan ons team konden toevoegen.

We kijken er dan ook naar uit om de samenwerking met de Gemeente Almere voort te zetten en deze nieuwe collega’s te verwelkomen!

 

 

 

 

 

 

Anton Vinck en Linda Leeuwin tijdens de informatiebijeenkomst WERK! in de schouwburg in Almere