Beste relatie,

Schoonmaken van tafel

Zoals u op het nieuws hebt gehoord is er in de verklaring van de regering van 31 maart jl, op basis van de huidige situatie en het RIVM-advies, medegedeeld dat de maatregelen in de strijd tegen het Corona-virus verlengd worden tot 28 april 2020.

Uiteraard heeft dit gevolgen voor uw persoonlijk en de mensen in uw naaste omgeving maar ook voor uw bedrijf en alles wat hierbij hoort. Als we hierbij kijken naar de facilitaire dienstverlening binnen uw bedrijf dan zijn daar waarschijnlijk ook consequenties aan verbonden.

Als Blinck Schoon BV, uw partner in schoonmaak, merken wij dat natuurlijk ook. Sommige van onze klanten draaien gewoon door volgens de eerder gemaakte afspraken, sommige klanten hebben het extra druk en willen de schoonmaakwerkzaamheden daarop aangepast hebben maar helaas hebben een heleboel klanten door de huidige maatregelen hun kantoor moeten sluiten en de schoonmaakwerkzaamheden, om begrijpelijke redenen, stopgezet.

Onze maatregelen

Voor de klanten waar wij (deels) nog blijven werken willen wij mededelen dat wij de volgende maatregelen hebben genomen en zullen blijven nemen:

  • Onze medewerkers zullen zoveel mogelijk werken op momenten en tijden dat er bij u niemand in de ruimte aanwezig is
  • Als de medewerkers wel tegelijkertijd met uw collega in een ruimte zijn dan zullen zij altijd minimaal 1,5 mtr afstand bewaren tussen hen en de andere persoon
  • Onze medewerkers zullen altijd bij betreden en verlaten van het pand hun handen wassen volgens de door het RIVM aangewezen instructie of gebruik maken van de door ons verstrekte antibacteriële handgel.
  • Onze medewerkers zijn tijdens de werkzaamheden verplicht om de door ons verstrekte wegwerphandschoenen te dragen
  • Aan het einde van hun werkzaamheden zullen zij hun werkkar reinigen waarbij zij extra aandacht zullen besteden aan de handvatten, de spuitflacons en de hengsels van de emmers.
  • Wij zullen onze medewerkers, indien door hun gewenst, voorzien van mondkapjes. Het is vanuit Blinck (en vanuit het RIVM) niet verplicht om hiermee te werken, het gebruik hiervan is op eigen initiatief en wens van de medewerkers. En hopelijk in dat geval ook akkoord vanuit u als klant

Voor de klanten waar de werkzaamheden deels of geheel stoppen willen wij aangeven dat wij snappen dat ook uw opdracht is, in deze moeilijke tijd, om aanpassingen te doen en eventueel kosten te saneren of zelfs contracten helemaal op te zeggen. Wij willen u echter verzoeken om (financiële) aanpassingen in overleg met ons management te doen zodat ook wij en onze medewerkers het hoofd boven water kunnen houden.

Als Blinck willen wij, zoals altijd, uw partner in schoonmaak zijn en wij willen daarom ook graag met u in gesprek over de te nemen aanpassingen, ook financieel. Vooralsnog hebben wij niet de intentie om arbeidscontracten met ons personeel te beëindigen maar willen wij wel proberen om in aanmerking te komen voor compensatie van de loonkosten vanuit de regering en het UWV. Deze kosten zouden wij dan, indien wij hiervoor in aanmerking komen, kunnen crediteren op de reeds aan u gefactureerde werkzaamheden. Ook zijn wij hard bezig om onze planning aan te passen en onze collega’s die niet meer op hun ‘eigen’ locatie kunnen werken tijdelijk te verplaatsen naar andere klanten/locaties waar wel nog gewerkt wordt. Ook over het verschuiven van deze loonkosten kunnen wij met u in gesprek.

Daarnaast vragen wij u flexibel om te gaan met deze voor u minder vertrouwde, maar wel ervaren, schoonmaakkrachten die wij eventueel, slechts tijdelijk, bij u zullen inzetten.

Mocht u over een en ander nog vragen hebben of graag u persoonlijke wens willen bespreken met ons management dan kunt u daarvoor contact opnemen met ons kantoor; info@blinckschoon.nlof 036-7630532. Of onze directie; anton.vinck@blinckschoon.nl

Wij vertrouwen op onze samenwerking.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Anton Vinck
Directeur