Beste collega,

Zoals je waarschijnlijk op het nieuws hebt gehoord is er in de verklaring van de regering, op basis van het RIVM-advies, gezegd dat de maatregelen in de strijd tegen het Corona-virus verlengd worden tot 28 april 2020. Uiteraard heeft dit gevolgen voor jou persoonlijk en de mensen in je naaste omgeving maar ook voor je werkzaamheden binnen Blinck. Sommige collega’s werken gewoon door op de plek en de tijden die ze gewend zijn, enkele van jullie zijn tijdelijk overgeplaatst naar een andere klant op andere dagen en/of tijden en weer anderen kunnen op dit moment helemaal niet aan de slag op de plek die ze gewend zijn omdat de klant waar ze werken de deuren gesloten heeft.

Lastige situatie

Wij begrijpen dat dit voor jou heel lastig is en dat dit spanningen en onzekerheden met zich mee brengt. In het algemeen kunnen we zeggen dat het niet de bedoeling is om collega’s, die bij ons een contract hebben, te ontslaan of hun salaris stop te zetten. We zullen zoveel mogelijk proberen om bij de klanten de werkzaamheden voor te zetten, soms wat minder uren, of jullie bij een andere klant in te delen. Wel willen we proberen om gebruik te maken van de regeling die de regering en het UWV samen bedacht hebben om, voor collega’s die op dit moment niet werken, hun loonkosten vergoed te krijgen van het UWV. Dit betekent dat jouw salaris gewoon doorloopt via Blinck en wij hiervoor een compensatie krijgen.

In de aankomende week zal jouw leidinggevende of iemand anders van het managementteam persoonlijk contact met je opnemen om dit nogmaals te bespreken, de vragen te beantwoorden die jij hebt en je uit te leggen welke maatregelen jij en wij in het werk kunnen nemen.

Maatregelen

Voor iedereen die aan het werk is willen wij wel vragen om je, voor jezelf en anderen, naar de klant en de collega’s veilig op te stellen en de maatregelen tegen corona in acht te nemen:

  • Hou tijdens het werk tussen jou en anderen altijd minimaal 1,5 meter afstand
  • Was bij binnenkomst en bij het verlaten van het pand je handen minimaal 30 seconden met water en zeep en droog ze minimaal 20 seconden
  • Gebruik tijdens het werk zoveel mogelijk handschoenen en vervang deze bij wisseling van werkzaamheden
  • Indien je niet in de gelegenheid bent om je handen te wassen of handschoenen te gebruiken, gebruik de desinfecterende handgel die wij zullen verstrekken. Op elke werkkar dient een flesje van deze handgel te staan
  • Maak aan het einde van je werkzaamheden je werkkar goed schoon met water en zeep en besteed hierbij extra aandacht aan de handvatten, de sprayflacon en de hengsels van je emmers

Voor nu willen wij je ontzettend bedanken voor je inzet in deze spannende tijd en mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met je direct leidinggevende of met kantoor; 036-7630532 of 06-21509956.

Pas goed op elkaar en blijf gezond!

Groet,

Anton Vinck