Feestmaand, december!

Het is weer december-feestmaand, gezellig met elkaar. Vrienden en familie samen bij de kerstboom waar cadeautjes onder liggen terwijl er heerlijke hapjes op de tafel staan. Helaas is het niet zo’n feest bij iedereen thuis. Meer dan 500.00 mensen in Nederland leven in armoede, deze mensen kunnen in het dagelijks leven al amper de eindjes aan elkaar knopen, laat staan in zo’n dure maand als december. Om die reden hebben wij besloten om dit jaar aan onze trouwe en gewaardeerde klanten  geen relatiegeschenk te geven maar namens Blinck Schoon BV, en namens de klant, een cadeau te geven aan minderbedeelde mensen in onze samenleving.

Wij hebben daarvoor de samenwerking gezocht met Stichting Wensjes. www.wensjesalmere.nl. Deze stichting in Almere, opgericht door Els Boxtel, is begonnen als noodhulp in de vorm van voedsel en kleding aan mensen die hulp nodig hadden en koppelde via een Facebookgroep donateurs aan mensen die hulp nodig hadden. Inmiddels is Wensjes uitgegroeid tot een volwaardige stichting die door haar laagdrempeligheid tijdelijk hulp biedt en probeert deze mensen weer op weg te helpen naar een menswaardig bestaan.  Wensjes verstrekt binnen 24 uur noodhulp in de vorm van levensmiddelen, kleding en mentale ondersteuning. Wensjes biedt een luisterend oor voor mensen met een hulpvraag en verwijst door naar andere hulpinstanties zoals de wijkteams van de Gemeente Almere.

Kerstcadeautjes

Blinck heeft als uitgangspunt het aantal relatiegeschenken genomen die wij normaal aan de contactpersonen van onze klanten zouden geven en hiervoor kerstcadeautjes gekocht in de vorm van Rituals pakketten. Deze presentjes hebben wij samen met onze collega’s ingepakt en naar Els van Wensjes gebracht.

De cadeautjes zullen door Wensjes, onder andere tijdens hun kerstdiner met minderbedeelden en eenzame mensen op 2dekerstdag, uitgedeeld worden aan Almeerders die normaal niet in de schijnwerper staan, geen cadeautjes kunnen kopen of krijgen en zich geen luxe kunnen veroorloven.

 

 

 

 

 

Wij hopen dat al onze klanten van harte instemmen met dit initiatief en wensen iedereen, namens alle collega’s van Blinck, een goed, gezond, gelukkig en succesvol 2020 toe!