Behoefte aan extra schoonmaak?

 

De dagen zijn kort en de temperaturen laag. Het is winter en verkoudheid en de griep zijn alom vertegenwoordigd. Het afgelopen jaar was het griepseizoen extreem lang en zwaar. In de winter lopen veel mensen te snotteren en te hoesten door een verkoudheid maar dit kan ook een griepvirus zijn. Als er koorts, hoofdpijn, keelpijn en spierpijn bijkomt is die kans groot. Vervelend voor de werknemer maar natuurlijk ook voor de werkgever. 10-12 procent van het ziekte-gerelateerde verzuim is het gevolg van het griepvirus en verder blijkt dat het gemiddelde overdrachtspercentage van het griepvirus op de werkplek ruim 16% is. Dit heeft invloed op een bedrijf, zowel qua productiviteit als financieel.

Natuurlijk wil niemand de griep krijgen en zeker niet nog een keer een epidemie. Het is dus belangrijk dat we proberen om dit te voorkomen. De basis hiervan ligt o.a. ligt bij ons; de schoonmaker van schoonmaakbedrijf Blinck, wij kunnen er voor zorgen dat het griepvirus dit jaar geen kans krijgt aangezien hygiëne de beste manier is om jezelf en anderen te beschermen tegen griep en verkoudheid. De belangrijke punten zijn; het schoonhouden van jezelf en je omgeving, het desinfecteren van oppervlakken, handen, je omgeving of voorwerpen voor persoonlijk gebruik. Onze schoonmakers letten daarom extra op het schoonmaken van contactvlakken zoals bureaus, deuren, handvatten, lichtknoppen, kranen en de leuning van de trap, dit zijn de kritische plekken waar de overdracht van griep en verkoudheid het vaakst plaatsvindt. We zullen deze wat vaker schoonmaken om (verdere) besmetting te voorkomen.

Handhygiëne

Handhygiëne is daarentegen net zo belangrijk en dit begint bij jezelf en ook op de werkplek. Maar 70% van de toiletbezoekers wassen hun handen en daarvan gebruikt maar 30% zeep terwijl je wel met je handen de telefoon, deuren en automaten aanraakt of anderen een hand geeft. Was dus regelmatig je handen, minimaal 30 seconden, met zeep en zeker na een nies- of hoestbui of het snuiten van je neus. Net als het drogen van je handen, minimaal 20 seconden. Met als aanvulling dat het tijdens verkoudheid of griep beter is om in de holte van je elleboog te hoesten of niezen i.p.v. in je hand. Als er geen water en zeep voorhanden is, of als extra, is desinfecterende handgel op basis van alcohol een goed alternatief mits je het niet te vaak gebruik. Een desinfecterende handgel doodt 99% van de bacteriën op je handen.

Zoals gezegd kunnen wij, en onze schoonmakers, jouw bedrijf extra ondersteunen in de strijd tegen de bacteriën. Hebben jullie behoefte aan extra schoonmaak van bijvoorbeeld de computerapparatuur, dieptereiniging van de toiletten of levering van desinfecterende handgel als aanvulling op jullie sanitaire producten dan zijn wij er! Neem contact op met jouw eigen rayonmanager of bel ons kantoor: 036-7630532.