Wij steunen Stichting Wensjes

Het is weer kerst en door corona de meest bizarre die de meeste van ons ooit hebben meegemaakt na een jaar vol van verwarring en aanpassingen, zowel privé als zakelijk.

Wij, van schoonmaakbedrijf Blinck, realiseren ons als geen ander dat we onze zegeningen nog altijd kunnen tellen. Natuurlijk was het anders, hebben we klanten verloren doordat kantoren gesloten werden, hebben we omzet bij sommige klanten zien krimpen door aanpassingen in het contract en hebben we collega’s teleur moeten stellen omdat we ze moesten overplaatsen of contracten niet konden verlengen. Maar gelukkig hielden en houden we vol en zien we 2021 vol vertrouwen tegemoet. We beseffen dat dit anders is dan vele Nederlanders die in het afgelopen jaar hun baan verloren en hun schulden zagen oplopen waardoor ze aan moesten kloppen bij instanties voor hulp. Aanvulling van financiën, begeleiden in het oplossen van schulden en gebruik maken van voedsel- en/of kledingbanken.

En daarom willen wij graag weer een lichtpuntje zijn voor deze mensen die het moeilijk hebben en hebben wij er het 2de jaar op rij voor gekozen om de relatiegeschenken voor onze klanten om te zetten in kerstcadeautjes en deze te schenken aan Stichting Wensjes, www.wensjesalmere.nl  

Over de stichting Wensjes

Deze stichting in Almere, opgericht door Els Boxtel, is begonnen als noodhulp in de vorm van voedsel en kleding aan mensen die hulp nodig hadden en koppelde via een Facebookgroep donateurs aan mensen die hulp nodig hadden. Inmiddels is Wensjes uitgegroeid tot een volwaardige stichting die door haar laagdrempeligheid tijdelijk hulp biedt en probeert deze mensen weer op weg te helpen naar een menswaardig bestaan.  Wensjes verstrekt binnen 24 uur noodhulp in de vorm van levensmiddelen, kleding en mentale ondersteuning. Wensjes biedt een luisterend oor voor mensen met een hulpvraag en verwijst door naar andere hulpinstanties zoals de wijkteams van de Gemeente Almere.

Nadat we vorig jaar alle volwassenen hebben blij gemaakt met een kerstcadeau vonden we, in overleg met Wensjes, dat dit jaar de tieners aan de beurt waren. Deze hadden en hebben het ook lastig door aanpassingen in hun schoolschema, het uitvallen van sport en andere activiteiten en minder persoonlijk contact met hun vrienden. En dus voor 30 jongens en 30 meisjes wiens ouders lastig de eindjes aan elkaar kunnen knopen een kerstcadeau waardoor ze zich hopelijk gezien voelen en gelijk aan vrienden en vriendinnen waar dit niet speelt.

Links; Anton Vinck – directeur van Blinck Schoon

Rechts; Els Boxtel – initiatiefnemer en drijvende kracht achter Stichting Wensjes

Wij hopen dat al onze klanten van harte instemmen met dit initiatief en wensen iedereen, namens alle collega’s van Blinck, een goed, gezond, gelukkig en succesvol 2021 toe!