MVO = Samen

Blinck is met De Werkplek, een initiatief van de gemeente Dronten, een samenwerking aangegaan om samen mensen een werkplek te geven.

Schoonmaakbedrijf Blinck en bestuurders in de gemeente Dronten willen graag dat iedereen mee kan doen. Het hebben van een werkplek is daarbij heel belangrijk.
Blinck vind het van belang om sociaal betrokken te zijn en wil graag maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Door het geven van een werkplek krijgen mensen, die dat nodig hebben, gelegenheid weer mee te doen op de arbeidsmarkt. Wat wij al sinds april 2014 aanbieden zijn werkplekken voor schoonmaak- en controlewerk op het vakantiepark Riviera Beach in Biddinghuizen. Ongeveer 30 mensen hebben wij inmiddels, naar volle tevredenheid van alle partijen, een werkplek kunnen bieden.

Tijdens de Business Dagen in Dronten heeft wethouder Piet Bleeker 32 werkgevers, waaronder schoonmaakbedrijf Blinck, in het zonnetje gezet. Deze werkgevers hebben moeilijk plaatsbare werkzoekenden een werkplek gegeven. De wethouder onthulde dinsdagmiddag 30 september tijdens de eerste van de twee Business Dagen de namen van deze ‘sociale’ werkgevers.

“We zetten deze 32 werkgevers in de schijnwerpers omdat zij met het geven van een werkplek werkzoekenden een kans geven weer mee te doen op de arbeidsmarkt. Zij tonen hiermee hun sociale betrokkenheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ik hoop van harte dat dit nog veel meer werkgevers over de streep trekt”, verklaarde de wethouder.

Bij de start van de campagne hoort een marketingplan waarbij de foto’s van een van onze medewerkers, Guido van Rooij, en van onze directeur Anton Vinck in een aantal abri’s in Dronten en Biddinghuizen en Dronten zijn komen  te hangen.

Wij zijn trots op deze actie en op het feit dat wij deze mensen aan een werkplek kunnen helpen.
Maar met name op de mensen zelf die met 100% inzet en naar volle tevredenheid een uitstekende kwaliteit bij de klant voor ons neerleggen.